"Ik houd van reuring, ga nieuwe dingen aan en neem daarin graag met een grote glimlach op mijn gezicht mensen mee"

Sanne Mooren van Mooren Carpentier groep deelname aan Rebel Leadership

Sanne Mooren (30) - De Carpentier Mooren Groep BV – IT-manager

Sinds ruim een jaar werk ik in het familiebedrijf. Hoewel mijn omgeving zegt dat ze altijd al wel wisten dat ik er zou gaan werken, kwam dat besef bij mij pas veel later. De Carpentier Mooren Groep verzorgt alles wat je nodigt hebt bij het bouwen van een huis, maar dat is niet waar ik me voor inzet. Het doel van mij en mijn directe collega’s bij de IT is om door automatisering het werk voor alle andere collega’s makkelijker te maken, daarnaast nemen we hen mee in het verder digitaliseren van hun werkzaamheden. Al zien ze die veranderingen niet altijd zo, want de bouw is van origine een vrij traditionele industrie. Maar het belangrijkste vraagstuk voor mij kwam eruit voort dat mijn functie en verantwoordelijkheden wel nieuw waren, maar de organisatie dat niet was. Voor sommigen daar ben ik nog steeds dat kleine meisje dat meeging op de heftruck, er lopen mensen rond met wie ik opgegroeid ben. Ik ben familielid, maar inmiddels ook eindverantwoordelijke. Het is soms best lastig om die rol zo in te zetten dat ik wel mijn doel en taak nastreef, maar niet voorbijga aan wie ik ben.

Sanne Mooren in gesprek over leiderschap

Tijdens Rebel hebben we echt de tijd genomen voor mijn ontwikkeling. Dat werd in concrete stapjes opgebouwd, met praktische oefeningen, daar houd ik van. Nu zie ik beter dat ik niet iemand ben met verschillende rollen, functies en verantwoordelijkheden, nee: ik ben Sanne en ik sta híér voor. Dat was ik al, maar dat is voor mij veel concreter geworden doordat ik mezelf beter heb leren kennen. De groep gaf daarin ook het vertrouwen om dat samen op te pakken.

Ik houd van reuring, ga nieuwe dingen aan en neem daarin graag met een grote glimlach op mijn gezicht mensen mee. Dat durf ik nu vanuit míj te doen in plaats van vanuit een functie, achtergrond of wat voor rol dan ook."

Previous
Previous

"Je verplaatsen in andermans schoenen, open communiceren en je leiderschapsstijlen bewúst inzetten, dat heeft het team echt geleerd"​

Next
Next

"Ik durf open te zijn over wat ik nodig heb en geef anderen de ruimte om dit ook te doen"