"Ik ken mezelf nu echt veel beter"​

Bob van Pelt Introspection phase

"Ik ben Bob van Pelt, 36 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen (14 en 11 jaar). Ik woon al mijn hele leven in Rotterdam en ben ook van plan dat nog vele jaren te doen. Ik ben al 15 jaar werkzaam als IT-Business Analyst/Consultant en heb dit vooral gedaan bij bedrijven in de logistieke sector. Ik ben iemand waarbij resultaat en de dingen goed doen voorop staan. Ik ga er altijd voor om mijn doelen te bereiken. Hier kan ik soms mijzelf in verliezen. Familie en mijn gezin staat bij mij op 1 en dat is ook tevens de voornaamste reden dat ik heb gekozen om deze training te volgen. Ik wilde graag mezelf beter leren kennen om een beter mens en een betere leider (en ook vader) te worden.

En wat ben ik mezelf tegen gekomen in dit traject. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten van de trainingen en ben er dus maar zonder verwachtingen ingestapt. Toen we, tijdens de eerste sessie, onze eigen waardes moesten noteren was ik snel klaar, totdat Lian Ka mij vroeg: “Zijn dit ook de waarden die je aan je kinderen wilt meegeven”. Dat was voor mij een kantelpunt. Ik heb altijd alleen maar vanuit mijn eigen waardes alles benaderd en projecteerde deze ook op anderen. Ik ben me tijdens de trainingen gaan beseffen dat door dit gedrag ik geen juiste connectie kon maken met anderen, doordat ik niet open stond voor hun waarden.

Tijdens de sessies, maar vooral tijdens de persoonlijke coach momenten kon ik er verder op induiken waar dit vandaan kwam. In de groepsessies leer je veel van elkaar, door de verschillende achtergronden en denkwijzen. De open sfeer, waarin alles gedeeld kon worden, heb ik als zeer prettig ervaren. Dit geeft ruimte om jezelf open te stellen om zo nog meer tot jezelf te komen en nog meer uit deze training te halen. De persoonlijke sessies vond ik het meest waardevol. Hierin krijg je de volle aandacht. De scherpe analyses en goede vragen van Lian Ka, zetten je echt aan het denken en soms wist zij mijn gedachten beter te formuleren dan ikzelf.

Ik heb deze periode van 3 maanden serieus beet gepakt om er alles uit te halen. ik kan ook echt zeggen dat ik een beter en relaxter mens ben geworden. Dit wordt vooral opgemerkt door mijn gezinsleden, doordat er thuis nu een veel fijnere sfeer heerst. Ik geloof ook echt dat een leider eerst zichzelf door en door moet kennen, voordat je goed leiding kan geven aan anderen. Deze training heeft voor mij, daarom ook de juiste opbouw. Nu ik mezelf beter ken en weet waaraan ik moet werken is het taak om dit ook uit te gaan voeren. Het laatste onderdeel van de cursus gaat dan ook over manifestatie. Ik ben gaan kijken welke doelen ik wil bereiken en heb hiervoor een plan gemaakt. Dit heeft er zelfs toe geleid dat ik mijn dagen anders indeel om ervoor te zorgen dat ik altijd de juiste focus behoud en genoeg “reset” momenten inplan, zodat ik niet terug val in mijn oude gewoontes.

Bob van Pelt silent walk at Samaya

Nu wil ik vooral werken aan het manifestatie gedeelte op werkgebied. Hoe zorg ik ervoor dat ik met anderen de juiste connectie maak. Hoe kan ik doordringen tot anderen en erachter komen wat hun intrinsieke motivatie is. In mijn vakgebied heb ik vooral te maken met kortlopende projecten met een vaste deadline. Dit geeft vaak weinige ruimte om te werken aan persoonlijke doelen. Ik wil alle opgedane kennis nu gaan inzetten om te kijken hoe ik dit toch voor elkaar krijg en ervoor zorgen dat het team altijd voldoende motivatie en drive heeft om de klust te klaren.

Dit programma zou ik aan iedereen aanbevelen, niet alleen als je een betere leider wil worden, maar ook als je meer van jezelf te weten wil komen; bijvoorbeeld het begrijpen van je eigen intrinsieke motivatie. Ik geloof echt sterk en heb zelf ook ervaren wat Rebel Leadership uitdraagt: “wie leiding wil geven moet eerst leiding aan zichzelf kunnen geven."

Previous
Previous

"Er is niet alleen sprake van groei en professionalisering in het bedrijf, maar ook in het leidinggeven."​

Next
Next

'Er zijn voor mij echt nieuwe deuren geopend'​